Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Izračun izpada dohodka v gozdarskem sektorju v času epidemije COVID-19 v maju 2020

Gozdarski inštitut Slovenije je skladno z metodologijo iz priloge 1 Odloka o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v gozdarskem sektorju zaradi epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 61/20; v nadaljevanju: Odlok) izračunal izpad dohodka v sektorju gozdarstva za obdobje od 1. - 31. 5. 2020. Izračunan izpad dohodka v sektorju gozdarstva je v drugi polovici marca 2020 znašal 14 %, v aprilu in maju pa je presegel 20 % - v aprilu je znašal 35 %, v maju pa 29 %.

Izpad dohodka v času epidemije COVID-19 je izračunan na podlagi podatkov o teoretični vrednosti proizvodnje ter dejanske vrednosti proizvodnje v času epidemije COVID-19. Pri tem se predvideva, da se stroški proizvodnje niso spremenili oziroma ostajajo v omenjenem obdobju primerljivi.

Delež izpada dohodka je izračunan po formuli, ki je dostopna na spletnih straneh gov.si (povezava).

Do finančnega nadomestila za izpad dohodka so upravičene fizične osebe - lastniki gozdov, če je bil za obdobje, za katero vlagatelj vlaga zahtevek za pridobitev finančnega nadomestila, ugotovljen izpad dohodka v gozdarskem sektorju najmanj v višini 20 %. Lastniki gozdov so v skladu z določili Odloka upravičeni do finančnega nadomestila zaradi izpada dohodka za meseca april in maj 2020.

Več informacij in navodila za oddajo vloge najdete na spletnih straneh Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

« Nazaj