Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Državni sekretar dr. Darij Krajčič obiskal Zavod za gozdove Slovenije

Državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Darij Krajčič je v torek, 12. 7. 2022, obiskal Centralno enoto Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS). Vodstvo je državnemu sekretarju predstavilo ključne izzive zavoda do leta 2030 ter predloge za prihodnje sodelovanje.

Po uvodnih pozdravih državnega sekretarja in v. d. direktorja ZGS je dr. Aleš Poljanec, pomočnik direktorja za strokovne zadeve, predstavil delo Zavoda za gozdove Slovenije in izpostavil aktualne izzive, ki bodo krojili delovanje ZGS v prihodnosti. Nato je mag. Janez Logar, vršilec dolžnosti direktorja ZGS, predstavil področja dela in delovanje ZGS, ob zaključku predstavitve pa je izpostavil velik pomen dobre komunikacije in sodelovanja med institucijami. Svoje mnenje je podal tudi predsednik Sveta ZGS, dr. Gregor Meterc. Sodelavci centralne enote ZGS so pripravili tudi predstavitev dela javne gozdarske službe in razvojnih projektov, ki se trenutno izvajajo in nadgrajujejo strokovna znanja zaposlenih.

Ob koncu srečanja so udeleženci ugotovili, da se mora dialog nadaljevati, predlagali so tudi redna srečanja predstavnikov gozdarskih institucij z namenom učinkovitejšega in hitrejšega naslavljanja aktualnih tematik. Po zaključku dogodka je ministrico Ireno Šinko, ki se zaradi nujne obveznosti dogodka ni mogla udeležiti, državni sekretar seznanil z zaključki sestanka in ji predal knjigo Gozdni rastiščni tipi Slovenije: vegetacijske, sestojne in upravljavske značilnosti, ki je izšla v soavtorstvu in založbi strokovnjakov ZGS.

« Nazaj