Išči:

Kočevje

Gozdne učne poti

Na Kočevskem gozdnogospodarskem območju imamo naslednje gozdne in naravoslovne učne poti s katerimi upravlja Zavod za gozdove skupaj s partnerji.

 

1. Gozdna učna pot Rožni studenec

2. Borovška naravoslovna pot

3. Roška pešpot

4. Pešpoti na Stojni

5. Medvedova pot

 

Foto: J. Konečnik


Gozdna učna pot Rožni studenec

ZGIBANKA.pdf

 

Najstarejša gozdna učna pot na Kočevskem je v letu 2006 doživela prenovo.

Sova uharica na markaciji obiskovalce še vedno varno vodi po poteh okrog Rožnega studenca pri Kočevju, v pomoč pa je 20 informativnih tabel za spoznavanje življenja in varovanja gozdov ter 19 informativnih stebrov s predstavitvami drevesnih vrst. S prenovljenimi mostovi je ogled poplavljenih logov in kraških izvirov zanimivejši in varnejši, nova gozdna učilnica – jurček pa s senco in klopmi poskrbi za lažje učenje v naravi, za prijetnejšo malico in zaslužen počitek.


Borovška naravoslovna pot

 

ZGIBANKA.pdf

 

 


Roška pešpot

je prava priložnost za večdnevno potepanje po gozdnih samotah, lahko pa nas popelje le na nedeljski izlet.

 

ZGIBANKA.pdf


Pešpoti na Stojni

so opremljene z informativnimi tablami.

ZGIBANKA.pdf


Medvedova pot

Prostranstvo Kočevske in Gorskega Kotarja je prostor, kjer se križajo življenjske poti ljudi in medvedov.

 

V okviru projekta IPA Skupaj ohranjajmo življenje in bogastvo narave za prihodnje rodove – Sožitje sta nastali dve poti, ena na slovenski in ena na hrvaški strani. Medvedovi poti v Sloveniji in na Hrvaškem sta namenjeni temu, da se z medvedom dobro spoznamo in do njega vzpostavimo odnos, ki bo vodil v spoštljivo medsebojno sožitje.

 

Medvedova pot na slovenski strani je sestavljena iz tri postaje in Male medvedove poti, kratke krožne učne poti. Vsaka od postaj - stojijo na Jasnici, na odcepu za Colnarje in pri centru TRIS v Vasi - po svoje predstavljajo medveda in odnos do njega kot našega sopotnika. Mala Medvedova pot, ki poteka po delu gozdne učne poti Rožni studenec, z izhodiščem pri Mrzlem studencu, pa je namenjena predvsem spoznavanju medveda, domačina.

 

Posebna postaja je tudi Opazovalnica, kjer je ob predhodnem dogovoru mogoče opazovanje medvedov.

 

Zgibanka

Medved na poti
© 2005-2017 Zavod za gozdove Slovenije, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe